De drie musketiers

VLINDER.

Liedjes schrijven is een merkwaardige bezigheid. Het lijkt op vlinders vangen. Ik zie iets, ervaar iets en diep van binnen openbaart zich een inzicht als een mooie vlinder, die uit zijn cocon vliegt.  En dan is het de kunst om die ongeschonden in een liedje te vangen. Wachten, broeden, geduld, stilte en dan rats, snel handelen als het moment daar is. Meestal komt er al meteen en melodietje mee, als het briesje dat de vlinder draagt.

DUIZENDPOOT

Dan is mijn broer Harry Juch aan zet. Hij ontvangt het liedje. Dan hoor ik een poosje niks. Op het moment dat ik ga denken dat hij het niet goed vindt, gaat de telefoon. En dan klinkt er een prachtig arrangement als een grote verrassing. Harry componeert en arrangeert de begeleiding en speelt alles zelf in, in zijn studio. Duizendpoot! Samen schaven we er dan nog wat aan tot we allebei tevreden zijn. Harrewarren: ”Ja, maar de tekst hier…”, “Ja maar de lijn van de akkoorden daar…”, heerlijk. Nadat Harry aan het werk geweest is, is een liedje pas echt muziek, vind ik. Hij vormt in zijn eentje een imaginair ensemble: elk instrument wordt apart door hemzelf ingespeeld. Zowel live als via zijn elektronische piano en keyboard. Hij mixt ook alles af, samen met Ramon. We hebben een enorme click, die mij met dankbaarheid vervult.

ZEN en RAMON

We hebben een C.D. gemaakt, die binnenkort verschijnt. De opname en het afmixen vonden plaats in de studio van onze producer, Ramon Rollfs of Roelofs.  Ramon, D.J. en zenleraar heeft een voor ons unieke inbreng van hartelijkheid, ervaring, muzikaliteit, smaak, humor, inzicht en coaching.  Ik leerde Ramon kennen als medecursist bij Zenretraites in kloosters. Het waren stilteweekenden, dus je leerde niets over elkaars achtergronden. Later maakte onze zenleraar Raoul Destrée me erop attent dat Ramon muzikant was. Zo kwam onze samenwerking tot stand. Ramon heeft zijn eigen site onder de naam: www.charlylownoise.nl