Frans Duo Pierre et Gerdy

Duo Pierre et Gerdy

Emotie, passie…beleving. Een reis naar Frankrijk is niet noodzakelijk om terug te komen in de Franse sfeer van zwoele zomeravonden. Doe je ogen dicht en je bent  op een pleintje onder de platanen met op de achtergrond het getik van het jeu de boules. Het duo Pierre et Gerdy vertolkt Franse chansons en musette-walsjes. Denk aan bekende melodieën als Mon amant de Saint Jean, Une belle histoire, Le ciel de Paris, La vie en rose en La montagne (Het dorp). Het is maar een kleine stap van Frankrijk naar de Achterhoek : “Une petite France”, waar het duo thuis hoort: Vincent van Gogh had de oude dorpjes en het coulissenlandschap vast graag geschilderd. Een heerlijke plek voor een nostalgische accordeon en een vrouwenstem. Eenvoudig, puur.

Pierre et Gerdy treden o.a. op op de vele Montmartre-markten in Doesburg en op het Vive la France-gebeuren in Hummelo rond 14 juli, op de warenmarkt in Hengelo (Gld) en bij festival Kunst en Kunstig in Zeddam.

Achter de naam Pierre van Pierre et Gerdy schuilt de persoon van Peter Smeitink, professioneel pianist en pianodocent die de accordeon als tweede instrument heeft omarmd. Peter is een zeer ervaren musicus met een grote liefde voor samenspel op het gebied van pop en jazz.  Zijn bescheidenheid maakt van hem een uitstekend luisteraar en een gewilde begeleider. Gerdy van der Graaf studeerde, zoals elders op deze website is vermeld, Franse Taal- en Letterkunde en volgde zanglessen bij diverse zangpedagogen in alle genres. Ze is ook singer songwriter en maakt haar eigen kleinkunst performances. “In het Franse lied komen al mijn liefdes samen: poëzie, zang en het Frans.”  Pierre et Gerdy belichamen la joie de vivre!

Zie voor een impressie van hun werk hun You Tube promotiefilmpje hieronder:

 

Voor informatie en boekingen:

Peter Smeitink, pianist, toetsenist en accordeonist

Tel. 06-20458890  emailadres: musicalx@hotmail.com

www.musicalxperteez.nl

Gerdy van der Graaf, zangeres/singer songwriter

Emailadres: gerdyvandergraaf@gmail.com

www.gerdyvandergraaf.nl