Kat en Mummie

Muziektheater – Kat en Mummie

Er was eens een mummie… Of nee, er was eens iemand die léék op een mummie. En hij, of zij … eh laten we zeggen Mummie, vond dat niets bijzonders. Nog beter gezegd: doodgewoon. Sinds onheuglijke tijden zwierf Mummie langs velden en wegen. Speurend met zijn lantarentje dicht langs de grond, op zoek naar… ja wat? Volgens mummie zelf: naar een klavertje vier. “Want dat brengt toch geluk?”

Nou, daar dacht de Kat, die hij in het bos tegen het lijf liep, toch heel anders over. Een kopje thee brengt weer wat beweging in de tong van de mummie. En ook de windsels raken wat uit de knoop. Tja, die verhalen van de Kat konden ook zoveel losmaken…

Het gebeuren van de Kat en de Mummie is “ontwikkelingstheater”. Met muziek. Mummie geeft inkijkjes in haar binnenkant met haar aangrijpende liedjes. Maar de humor van Kat gaat door merg en been, eh, verband en steen.

Ik ontwikkelde dit muziektheaterstuk samen met Meta Dame. Meta is polyenergetisch therapeut van het centrum voor K.A.T. (Kunst en Alternatieve Therapie). Ook is ze beeldend kunstenaar, keramiste en ze maakt..KATTEN! Dus wat kon Meta anders spelen dan een kat? Een kat die boordevol zit met wijze kattenverhalen. Vermeng dit met melancholieke liedjes van de Mummie en een dialoog waaruit niets ons mensen vreemd is en je hebt De Kat en de Mummie. Theater voor mensen van 8 tot 88 en ver daarboven.

N.B. Wij spelen ook voor dieren. Mits stevig ingezwachteld. 😉